
A partir de la recerca personal d’una possible definició d’art varen treure un parell de conclusions que avancen bona part del contingut de la primera part del temari:
- Art : terme de difícil definició. Diverses raons: a)no sempre ha significat el mateix; b) fa referència a moltes coses, així que totes les definicions semblen encertades i al mateix temps incompletes, per la qual cosa, en intentar contemplar tots els possibles matisos s’haurien de menester tantes frases que superen el concepte de definició; c) pareix existir una definició per a cada persona. És a dir, és un concepte obert.
També varem aportar tota una sèrie d’elements que hauríem de considerar quan parlem d’art, què al mateix temps ens provocarem més preguntes:
- Realització humana: creació o fabricació de coses, objectes, accions...
- Regles, finalitat : qualsevol realització humana? Hi ha uns mitjans i una forma de fer-ne, regulada, que permet seguir el procés, comparar... i una intencionalitat, que diferencia unes coses d’altres.
- Expressió – comunicació : aquests objectes (en sentit ample) responen a una necessitat expressiva o a una intenció de comunicar qualque cosa.
- Emocions, sentiments, idees: es allò que es pretén expressar o comunicar.(Sempre?)
- Necessitat d’un receptor: qualcú que miri, escolti, percebi allò que es vol mostrar (sempre?). Per tant, és un procés comunicatiu.
- Paper del receptor: qui determina el grau d’artisticitat d’un objecte? L’artista? El públic? Tot dos? El receptor és un concepte ample: crític, col•leccionista, museu, ciutadà anònim.
- Experiència estètica: cau de banda del que rep i no és limita a la contemplació de suposades obres d’art. Però condiciona l’artisticitat d’un objecte?
- Temps: paper de filtre, de revisor, de re intèrpret ...
- Mercat: Condiciona la valoració?
Podria valer la frase: art és tot allò que anomenem art? No seria massa imprecisa i oberta? S’ha de posar alguna limitació?
- Tot pot ser però unes coses més que altres...


No hay comentarios:
Publicar un comentario